1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

Addejong2014Zomer

Dit jaar een vroege mei zomer. Na enkele plensbuien hier en daar in het land is het op veel plaatsen kurk droog.

KlaasbuwldaIk sprak laatst met iemand die het leuk vond om af en toe lekker te golfen op zondag. Dit vond hij ontspanning en hij sprak dan ook de wijze woorden: “Een hobby is ontspanning”. Ik moest op de terugweg in de auto enorm lachen in mezelf en begreep wat hij bedoelde.

LogemannHet seizoen is nu echt begonnen, de eerste dagfond vlucht is vervlogen. Het zat er de hele week al aan te komen. Warm weer, oostelijke wind, zware omstandigheden. Ik las op Facebook een post van Beute, hij maakte een quote die nogal wat reacties uitlokte.

kbdb

Mededeling t.a.v. De inkorvingslokalen van de (inter)nationale wedvluchten 2018

duif101

Mooie prestaties 26 – 27 mei

Beekman 2014Een weekstuk schrijven zonder dat je duiven hebt is iedere week lastig. Lastiger dan met duiven, immers geen gebeurtenissen op eigen hok, eigen erf of in de vereniging. Normaal gesproken vormen die gebeurtenissen juist de bron  van inspiratie.

kbdb

 Persmededeling i.v.m. de voorspelde hoge temperaturen

Addejong2014Weer

In het noordoosten van het land heeft het voorbije week flink geregend met water overlast. Hier is weinig gevallen , voor het land is het hard nodig. De aardbeien staan te bloeien en worden geregeld nat gesproeidt anders worden het wel heel kleine vruchten.

LogemannAfgelopen weekend werden de lossingscommissies geconfronteerd met lastige omstandigheden. Lossen of niet op de zaterdag, meningen per afdeling waren verdeeld. Friesland'96 koos ervoor uit te stellen naar de zondag.

duif101

Mooie prestaties 19 – 20 mei

kbdb

Rekening houdend met de gewijzigde beschikkingen van

Beekman 2014Iedere zondagmorgen is het vaste prik. Uitslagen bekijken en een weekstuk schrijven. Aalsmeer of Valencia (nabij Kuala Lumpur), dat maakt niet uit. Even de bekenden zoeken in de diverse afdelingen en met natuurlijk bijzondere aandacht voor de uitslagen van de afdeling Noord Holland.

Addejong2014Duivensport duur

Ja  ,  duivensport is best duur. Maar dat zijn andere hobby’s natuurlijk ook. Je kan het ook net zo duur maken als je zelf wil. Je hoef ook geen groot aantal duiven te hebben om plezier aan de sport te beleven. 

LogemannDe maand mei, wat gebeurt dan zoal?

duif101

Mooie prestaties 5 mei

KlaasbuwldaInmiddels hebben we de eerste vier vitessevluchten gehad en is bij mij de traditionele voorlaatste schifting geweest. Er blijven er ieder jaar wel een paar weg op de vitessevluchten en vooral met late jongen loop je dat risico. Je moet het zien alsof het voor die duiven de eerste jonge duivenvluchten zijn.

Addejong2014Rust in het hok

Moet er rust zijn op het duivenhok. Het is denk ik net wat de duiven gewend zijn. Er zijn liefhebbers waar overdag niemand op het hok mag komen. Zelf heb ik daar nooit naar gekeken. Als ik overdag bij de weduwnaars wil kijken dan doe ik dat.

LogemannHet was minder afgelopen zaterdag. Prachtig weer, noord-oostenwind, wat kan je gebeuren als duivenmelker?

duif101

Mooie prestaties 5-6 mei 2018

Beekman 2014Er zijn van die weekenden dat de weergoden het de duivenmelkers niet makkelijk maken. Dit weekend was er zo één. Een matige tot slechte weersvoorspelling voor zaterdag en een zeer slechte verwachting voor zondag daar boven op. Niet makkelijk voor de melkers en nog een beetje lastiger voor de beslissers.

Addejong2014Weersverwachting

De voorbije week heeft weer een gek is in Canada op voetgangers ingereden. Weer veel doden en gewonden. Wat zijn er toch gekke mensen op de wereld waar het naar toe gaat niemand die het weet of kan voorspellen.

IMG 6796

De drijvende kracht van de  Westvlaamse duiven jeugd alsook een grote liefde voor de Barcelona vlucht.

duif101

Mooie prestaties 28 april

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.