1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

duif101

Mooie prestaties weekend 28 en 29 juli 2018

kbdb

De KBDB wordt er zopas door de dienst Dierenwelzijn Vlaanderen van in kennis gesteld dat vandaag vrijdag 27/7/2018, gelet op de extreme temperaturen,  in Vlaanderen geen enkele inkorving kan plaatsvinden.

kbdb

Goed nieuws voor de liefhebbers en verenigingen die in de schutkring van Haaltert gelegen zijn.

Jos Cools

Na de gekende tegenslag (diefstal) in 2017 is de Grobbendonkse voorzitter Jos Cools er weer helemaal terug bovenop.

Addejong2014Extreem

Al maanden is het warm tot zeer warm weer. En zoals het er nu uit ziet komt er een extreem hete periode aan. Zaterdag op KNMI weerstation Herwijnen maximum temperatuur 27,7 graden.

LogemannDat ging dus niet goed, die coupe special die ik had bedacht voor Chateauroux. De doffers ingeschakeld, ze leken wat forme te vertonen.

WVVnew

Gelet op de aanhoudende hoge temperaturen heeft de KBDB beslist dat komend weekend geen grotehalvefondvluchten voor jonge duiven mogen worden ingericht.

kbdb

Rekening houdend met de klimatologische weersomstandigheden die een goede voorbereiding van de jonge duiven praktisch onmogelijk heeft gemaakt, en rekening houdend met de weersvoorspellingen voor de komende 14 dagen werd beslist om ALLE NATIONALE VLUCHTEN ZWARE HALVE FOND met 1 week op te schuiven.

duif101

Mooie prestaties weekend 21 – 22 juli 2018

kbdb

Gelet op de voorspelde hitte werd beslist dat op de zware halve fondvluchten voorzien voor het weekend van 28/29 juli  2018 GEEN JONGE DUIVEN kunnen ingekorfd worden.

kbdb

Ik meld jullie 2 bijkomende besmettingen (gevallen 18 en 19) van ND bij hobbyhouders in Lessines (prov. HAI) en Meix-devant-Virton (prov. LUX).

Lim 1

Dit weekend is het weer zover ,liefst voor de 51ste keer wordt de vlucht uit Orleansgevlogen. Vanaf 1968 tot vorig jaar dus liefst 50 jaar lang werd er voor de eerste prijs bij de jonge een wagen uitgedeeld,men kan zeggen 50 gezinnen hebben door de duivensport toch een mooie wagen gewonnen.

Addejong2014Geen zwaluwen

Het is nog steeds hoog zomer en we zitten wat de droogte al dicht tegen 1976 aan. Mogelijk de komende week een enkele bui maar de lucht is sterk en dan kan de zomer zomaar door gaan. Gisteren zaterdag zag je geen zwaluwen vliegen en heel weinig vogels in de lucht en dat is geen goed teken.

LogemannHoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni en juli staan bol met vluchten waar ik warm voor loop. Vorige week nog de drieluik Bourges, Dax en Barcelona, deze week weer feest. De NPO ochtendlossing vanuit Orange werd vervlogen.

kbdb

Er zijn vandaag twee bijkomende besmettingen met de ziekte van Newcastle vastgesteld in Ninove en Eeklo (Oost-Vlaanderen), beide bij hobbyhouders.

duif101

Mooie prestaties weekend 14 – 15 juli 2018

kbdb

Er is een bijkomende besmetting met de ziekte van Newcastle vastgesteld, ditmaal bij een hobbyhouder in Beersel, provincie Vlaams-Brabant.

Beekman 2014Ook deze week was het laat opstaan. Het lijkt een vast patroon te worden op de zondag. Zonder wekker slaap ik lekker door totdat ik spontaan ontwaak. Kennelijk heb ik het nodig en er is niets dat mij belet dit te doen. Vermoedelijk ligt de oorzaak van dit lange slapen in de korte nachten doordeweeks.

Addejong2014Kopje koffie ….

Als we in de morgen met dit mooie weer achter het huis onder de parasol aan de koffie zitten en de jonge duiven zijn los dan komt een duivinnetje op de koffie. Ze komt op de tafel lopen en komt om een pinda. In het hok zit ze net als meerdere jongen op m’n schouder of pet.

duif101

Mooie prestaties van 07 en 08.07.2018

Gouden vleugel

Terwijl de vlucht vanuit Barcelona nog ver van af is zijn de winnaars van de Gouden, Zilveren en Bronzen vleugel van de Brugse Barcelona club editie 2018 reeds gekend

kbdb

Ziekte van Newcastle

Addejong2014Zomer in het land
De zomer is begonnen en dat weten we ook. In 1976 was het ook zo droog dat we half april begonnen zijn het grasland te beregenen en dit tot eind september toe en dat iedere dag. We hadden een 60 toen nog ijzeren pijpen van 6 meter lang.

LogemannHier is eentje mee op Dax. De "520" moet de eer van het hok hoog houden. De enige driejarige die nog over is. Ze zit er goed bij, zeker goed voor een mooie prijs, maar "teletekst" forme heeft ze zeker niet. Een prijs 1:10 of nog iets beter zou mooi zijn.

KlaasbuwldaDe eerste drie overnachtvluchten zitten er op. Limoges viel enorm tegen. Onbegrijpelijk met de duiven die ik gespeeld had. Ze stonden er goed op en er zaten toch een aantal ervaren beestje bij, maar helaas geen vroege duiven bij mij op Limoges.

kbdb

Persbericht: toelichting bij mededeling FAVV 29-6-18 - Ziekte van Newcastle.

duif101

Mooie prestaties weekend 30.06 – 01.07.2018

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.