1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 
Bevers Herman 5top

Begin jaren ’70 waagde Herman Bevers het erop zijn eerste stappen  te zetten in de duivensport. Niet evident om te combineren met zijn drukke dagelijkse bezigheden in de cateringbusiness maar daar is ondertussen verandering in gekomen sinds hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt en de resultaten zijn zeker navenant!

De lat werd meteen hoog gelegd en door de jaren heen werd constant versterking bijgehaald. Zo verhuisde er kweekmateriaal naar “St Job” van o.a.  wijlen Louis Van Tichelt(Brecht), wijlen Jos Soontjens(Wommelgem), Jef Verrijckt-Meeusen(St Antonius Zoersel), Marcel Wouters, Dirk Van Dyck, Eddy Janssens, Geerinckx, Jochems-Van Goubergen(Rijkevorsel), Hok Van Gastel(Brecht), Danny Van Dyck, enz…

Met de meeste van deze tophokken was er ook wederzijdse uitwisseling met logische resultaten als gevolg.

Hokbestand-spel: Er huizen hier een 25-tal kweekkoppels + enkele voedsterkoppels. Wat de vliegduiven betreft wordt er enkel nog met weduwnaars gespeeld: hiervan zitten er een 40-tal klaar(oude + jaarlingen) om de strijd aan te vatten, na een kleine maand of 2 zijn dat er al een pak minder, aldus Herman.

Bevers Herman 6okken

Jonge duiven worden er een 100-tal gekweekt voor eigen gebruik.

Er wordt hier zowel op de snelheid en halve fond als op de kleine fond gespeeld, in 2013 was Herman nog 3e kampioen jonge duiven op de Nationale vluchten!

Enkele toppers op het hok:

”Den 13”(pedigree): dit is toch wel een echt buitenbeentje: hij wist zich 3 jaar na mekaar tussen de Nationale asduiven te klasseren en op de koop toe werd hij dit jaar 4e Olympiadeduif voor België cat A !

Bevers Herman 3den13

De vader is een zoon van de legendarische “Leeuw” van Marcel Wouters  en de moeder is een 100% Dirk Van Dyck duivinnetje.

Het toeval speelt  toch ook altijd een rol, zo wil het lukken dat er nog een bak vrij was op het weduwnaarshok waar “Den 13” in terecht kon, anders was hij waarschijnlijk niet doorgehouden geweest want als jonge had hij wel wat prijzen gevlogen maar geen potten gebroken!

“De Raket”:gekweekt uit een duiver van Jef Verrijckt-Meeusen en een duivin van Jochems-Van Goubergen. Hij was oa.  1e asduif oude Quievrain in het samenspel Groot Brecht en ontpopte zich tot een uitstekend kweker!

Bevers Herman 2Raket

Voeding-bijprodukten-medisch: er worden hier afwisselend Beyers en Vanrobaeys mengelingen gevoederd, in het begin van de week Casaert-mengeling(licht) van Vanrobaeys, vanaf woensdag, naargelang wanneer de inkorvingsdag is, volle bak. De dag voor vertrek en de dag van aankomst wordt er meestal ook Belgasol gegeven en halverwege de week wat extra vitamines.

Wat het medisch aspect betreft wordt beroep

gedaan op dierenarts Cottenie, maar enkel als er iets scheelt.

Uitslagen-kampioenschappen: Herman ziet enkel in de toekomst, hij bewaart geen uitslagen, maar een greep uit de behaalde kampioenschappen en asduiftitels zegt genoeg:

2013:3e Nat asduif jonge snelheid KBDB

          8e Nat asduif jonge grote hafo KBDB

2014:4e Nat asd jaarse snelheid KBDB

          3e Nat kampioen snelheid jaarse KBDB

2015:10e Nat asduif snelheid oude KBDB

          Duivenbond De Padvinders St Job:1e asduif oude Quievrain (13 prijzen), 1e asduif oude Noyon(11 prijzen), 1e asduif jonge Quievrain(13 prijzen)

2016:2e + 9e Nat asduif snelheid oude KBDB

2017:4e Olympiadeduif catA Brussel

Proficiat Herman en hopelijk komt er een vervolg op deze schitterende reeks hé!

Jef

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.