1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 
Team De Jaeger 6 top

Het team De Jaeger wint 2 jaar na elkaar de prestigieuze titel alsook meerdere topklasseringen in grote kampioenschappen, toppers in nationale vluchten, asduiven en tientallen overwinningen (klik hier voor het jaaroverzicht 2016).

Freddy haalde meerdere klasse duiven om zijn kweekhok te versterken en met deze inbreng is het kweken van top duiven zeer geslaagd, hier werden toppers gekweekt die de laatste jaren vriend en vijand overklasten. Met dit topmateriaal moest loftverzorger Marijn Lauwerijs een meerwaarde geven aan de kolonie De Jaeger. Marijn “de toveraar” heeft in het tijdperk dat hij de kolonie runt meerdere toppers behaald zoals in 2016 16 eerste prijzen.

Het hokbestand:

Het kweekhok bevat 50 uitgeselecteerde koppels duiven die zijn goed voor 2 ronden jongen, de 70 weduwnaars die ook aan winterkweek doen mogen ook hun jongen grootbrengen. De jaarduiven worden later gekoppeld daar ze moeten overgewend worden naar nieuwe hokken. Er is nog een vliegploeg duivinnen die verduisterd worden, deze moeten later op het seizoen de nationale vluchten afhaspelen. De jonge garde min of meer 200 tal vertoeven op 6 hokken en worden verduisterd tot einde mei. Er werden van een Limburgse super speler een 50 tal jongen aangekocht, dit om de lokale vluchten te betwisten, dus 2017 van vitesse tot fond.

IMG 6367 hok 1

Voeding:

De granen Vanrobaeys, Verzele-Laga, Matator, van deze 3 merken wordt door Marijn een mengeling gemaakt naarmate het tijdstip van het seizoen.

Medisch:

De algemene medische begeleiding is in handen van dierenarts Wim Boddaert die de verplichte inentingen doet en tijdens het seizoen de kolonie begeleid om de duiven optimaal aan de wedstrijden te laten deelnemen.

IMG 6368 hok 2

Freddy die er alles aan doet om voor alles het beste trachten te bemachtigen, is gemotiveerd zoals nooit te voren. Frank die nu en dan een handje toesteekt bij het verzorgen van de duiven is meer de boekhouder van de kolonie en zorgt ervoor dat alle administratie in de juiste plooi valt. Marijn de verzorger heeft hier een full time job maar bewijst dat hij van de betere begeleiders die er te vinden zijn. In de duivensport sprak men vroeger van de gouden driehoek maar in Knesselare mag men spreken van de gouden trio. Bij alle moois dat ik mocht bewonderen vroeg ik me af  wanneer hier de hoofdvogel wordt afgeschoten, vlug denk ik.

Nog veel succes!

Rudy

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Msn Duivensport.