1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 
logoGroote Oorlog

Op 29 juli werd in West-Vlaanderen en Komen de vierde editie van de IN FLANDERS FIELDS PIGEON CLASSIC georganiseerd door de WVOU in samenwerking met de Verbroedering van Vaderlandslievende verenigingen van Roeselare.

Het gaat om een duivenvlucht uit Compiègne ter herdenking van de militaire postduif en van de  honderdduizenden soldaten die in de Eerste Wereldoorlog in onze provincie hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.

In totaal namen 1500 liefhebbers en 49 verenigingen deel aan deze provinciale wedstrijd en werden  21.257 duiven ingekorfd.

Winnaars bij de 19.047 jonge duiven met daaraan verbonden de beker van de gouverneur, zijn Dirk en Bart DE LODDER uit Waregem.

fotodirkenbartdelodder

Bij de 2210 oude duiven is Eric HAERYNCK uit Sint-Baafs-Vijve de snelste.

fotoerichaerynck

In de zone A1 haalde Paul HAESAERT uit Torhout het van 8237 jonge duiven

fotopaulhaesaert

en Frank DEMEULENAERE uit Lichtervelde van de 941  oude.

Op deze vlucht werden talrijke ere- en naturaprijzen verspeeld, waaronder twee overnachtingen in een B&B in een kasteel in Compiègne, en 64 geschenkpaketten met streekproducten uit de Westhoek. De naturaprijzen zijn gelijkmatig verdeeld over de verschillende arrondissementen zodat  liefhebbers van alle streken van de provincie hier kunnen van genieten.

Klik hier voor de ere- en naturaprijzen

De viering van de winnaars en de prijsuitreiking gaat door op zondag 5 november tijdens de provinciale dag in de Vossenberg in Hooglede.

Met vriendelijke groeten,

Het WVOU-bestuur,

Kurt DE KEYSER
Frank VERKINDEREN
Chris DE SCHACHT

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Msn Duivensport.