1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 
Bosmans Leekens

Beverlo: Mark Bosmans en Dirk Leekens hebben zich op 5 jaar tijd ontpopt tot een van de betere liefhebbers uit ons Belgen land. Iedere provinciale of nationale vlucht waren ze de te kloppen mannen.

Volgens Mark is dit het beste jaar ooit. De 15 jarige topkweker van Dirk “Lucky Luke” loopt als een gouden draad door hun hok, ook afstammelingen van “de kannibaal” en blauwe Prins doen het super.

Een 70 tal duivinnen worden ieder weekeind gespeeld, eens de nationale vluchten worden ze om de 14 dagen gespeeld, op het eind van het seizoen worden ze dan op nest gespeeld. Vanaf eind seizoen tot februari verblijven ze in de rennen, dan worden ze weer enkele keren per week uitgelaten, eens de vluchten op volle toeren trainen de duivinnen zowel 's morgens als 's avonds 1uur. Voor het vertrek van de nationale vluchten mogen de duivinnen 1uur bij hun duiver om de motivatie nog op te krikken. Bij thuiskomst mogen ze eerst wat herstellen en blijven dan tot 's avonds bijeen.

Wat voeder betreft wordt alleen de Vanrobays mengeling gegeven, de light-de sport of de vetrijke mengeling, alles wordt bepaald welke vlucht er komt of hoe zwaar de vlucht geweest is.

Een indrukwekkende lijst van uitslagen kan je hier bezichtigen

Eerste prijs winnaars 2017

Nationale en provinciale winnaars van 2013 tot nu

Foto's en prestaties van de beste duiven

Frans

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Msn Duivensport.