1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 
IMG 4735 2

Deze vader en zoon en kleinzoon combinatie hebben reeds hun strepen verdiend in de loop der jaren op de provinciale en de nationale vluchten. Zo wisten ze reeds de 1ste nationaal Montauban (2016) op hun palmares te schrijven.

Ook hadden ze reeds een dubbele nationale zege uit Perigueux bij de oude en de 2-jaarse.De basis rassen op het hok Loobuyck bestaan uit de soort afkomstig van Chris Hebberechts-Van Damme-Boddaert-Hendrik Mortier-Marc Segers-De Neve Marnick-Kurt Galle Wijnants. Ook van de reeds overleden Alfons Hoste uit Aalter werd zijn “Narbonne” gekocht die heeft reeds een paar cracks op de wereld gezet. Er werd ook aan samen kweek gedaan met Frederick Leliaert, Rik Bral, Martin D’Hooghe, Pronkaert Gebr en Etienne Meirlaen. Onze excuses mochten we iemand vergeten zijn.

Het hok bestand bestaat voornamelijk uit 20 koppel kwekers waarvan 4 vaste koppels en de rest wordt onderling verwisseld. Ook zitten er een paar probeer kweekkoppels .Dit zijn allemaal kinderen uit de bijzonderste kwekers en duiven die super hebben gevlogen. Uit al deze duiven worden een 150 tal jonge gekweekt bestaande uit 2 ronden. Met de jonge duiven wordt niet echt gespeeld en zijn de uitslagen  van geen belang. Deze toekomstige kampioenen worden allemaal goed geleerd en mogen een 5-tal keer Clermont  vliegen. De jonge duiven worden niet gescheiden alles blijft gewoon samen op de hokken tot op het einde van het seizoen. Dan worden de duivers nog eens gekeurd en geselecteerd en gaan dan naar de hokken voor de oude duiven.

Veder worden er 63 weduwnaars gehuisvest en geen vliegduivinnen. Deze oude duiven worden op de klassieke manier gespeeld. Er wordt geen duivin getoond voor het in manden zodat de duiven rustig en kalm zitten. Met deze duiven worden niet  aan winter kweek gedaan. Ze gaan wel samen met hun partner in februari en mogen een 10 tal dagen broeden. Daarna worden ze gescheiden en komen ze terug  samen bij het opleren van de oude duiven voor de start van het seizoen.

Voor de vluchten in goede banen te leiden wordt het voeder systeem van Dhoca ( Serge D’hondt ) gevolgd. In het begin van de week lichte kost en wordt zo opgebouwd naar de vluchten toe. Ook wordt er snoep-energie en pinda bij gegeven en dagelijks verse grit. Om de duiven gezond te houden wordt veel look-appelazijn-naturaline-elektrolyten gegeven en er wordt ook gebruik gemaakt van de gele druppels.

BE14 4198003
Huidige topper "Rudi" - palmares

Medisch gezien worden de duiven in het begin van het jaar preventief gekuurd tegen eventuele sluimerende  Paratyfus. Dan worden de duiven in maart aangeboden ter controle bij dierenarts Ruben Lanckriet en dan volgen de verplichte vaccinaties tegen paramixo. De jonge worden ook gevaccineerd zoals de oude maar bij de jonge komt daarna nog de enting tegen de pokken. Dit wordt natuurlijk gedaan met het borsteltje.

Het was me een genoegen om deze warme en gezellige familie te mogen leren kennen. Daarbij wens ik ze ook een goeie gezondheid en veel leuke uitslagen met weinig verliezen toe. Want dit jaar sneuvelen ongelooflijk veel jonge duiven door slechtvalken en sperwers nog voor ze het luchtruim kunnen verkennen.

Gery

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.