1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 
IMG 6767 2

1e provinciaal Chateaudun oude

1e provinciaal Chateaudun jaarse

1e provinciale Fontenay jongen

1e provinciaal Chateauroux jongen

2e nationaal Chateauroux op 18499 duiven

Urbain Vermeulen en Ivan Deloof vormen al 20 jaar een duivenspelende tandem. Ter ere van de schoonvader van Urbain “de Torre” zoals hij beter bekend was in het Deerlijkse spelen ze onder dezelfde naam Vermeulen – Dujardin. Den torre was leverancier van ijzersterke halve fond vliegers waar vele liefhebbers in binnen en buitenland mooie resultaten mee boekten.

Rassen:

Uiteraard de oude rassen van Hector Dujardin aangevuld met Declerq-Vermeulen, Willy Vanhoutte, Rino Verheye, Anthony Maes, Marc Deneve en Christ De Backer, De Waele-Deseyn ex kampioen van België, Thierry en André Vercruysse ras Limbourg, Yves Devos Desbuquois en nog van enkele bekende vriendschappelijke liefhebbers.

Het spelprogramma:

Hier in de klijtstraat heeft ieder van de tandem zijn taak, Urbain: de speler, die de duiven begeleid en Ivan: de kweker en de administratieve taken, inkorven doen ze gezamenlijk. Urbain met een duif in zijn hart speelt van de eerste tot de laatste vlucht zijn geliefkoosde vlucht Limoges, dit is een vlucht waar onze duiven altijd uitblinken.

IMG 6768

Voorbereiding naar het volgend seizoen:

Voor het seizoen gaan alle vliegduiven samen waarvan uit de betere vliegers jongen worden uitgelaten, worden gescheiden om rond einde maart eens samen gelaten te worden voor een paar dagen om tijdens die periode opgeleerd te worden. Bij het inkorven worden de duivinnen altijd getoond om ze te motiveren. Ivan die woonachtig is te Waregem heeft daar een kweekhok waar alle aangekochte duiven vertoeven die doen ook een vroege kweek en de jongen worden dan in de klijtstraat aangevuld op een afzonderlijk vlieghok.. Na het seizoen wordt een selectie gemaakt op prestaties.

2017 oude

Tours               144 duiven: 4-6-10-11-42-46-6/8

Fontenay          105 duiven: 1-2-6-10-16-5/7

Orléans             142 duiven: 2-3-6-8-30-34-6/8

Chateaudun       111 duiven: 1-7-11-16-25-26-6/9

Chateauroux      471 duiven: 7-18-42-45-49-6/9

Argenton           295 duiven: 7-24-25-67-69-84-6/9

Topprestatie van het super duivinneke 3066298/17

Chateauroux:

Lokaal              681 duiven: 1e

Provinciaal        3982 duiven: 1e

Nationaal          18499 duiven 2e

Systeem oude en jongen:

Daar Urbain een speler is die van de eerste tot de laatste vlucht wil spelen had hij een paar duivinnekes op punt gezet om de start niet te missen maar het weer leende er zich niet toe om vluchten te organiseren, dus nog een beetje geduld om dan met de oude vliegers de strijd aan te gaan.

De jonge duiven een 80 tal worden vanaf 1 maart tot eind juni verduisterd om dan met de schuifdeur gespeeld te worden, na een 6 tal weken op weduwschap worden ze dan samen gelaten en mogen de resterende vluchten in nestpositie betwisten.

Medisch!

De verplichte inentingen worden gedaan door dierenarts Pascale Lanneau uit Heestert. Tijdens het vliegseizoen wordt wekelijks bij duivenvriend André Verheye uit Waregem te rade gegaan om de mest te controleren waarvoor Urbain en Ivan hem zeer dankbaar zijn.

Voeding:

De mengeling van Lefevre-Dhaens uit Zulte alsook bij Destoop uit Waregem worden diverse granen aangekocht om deze naargelang het tijdstip van het seizoen door Urbain te mengen naar het recept van Schoonvader Hector Dujardin die dit geheim heeft doorgegeven. De bijprodukten: alle dagen verse grit 1 maal in de week thee, 2 dagen voor de inkorving een kruidenelexir in de fontein.

Slot:

Ik wil Urbain en zijn vrouwtje Rosa alsook Ivan die een lekker gebakje bij had bedanken voor hun gastvrijheid, Ik heb genoten van al dat topmateriaal die ik mocht bezichtigen en wens hun beiden nog veel duivensport plezier.

Rudy

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.