1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew  De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  
 
IMG 0406

We moeten de broers Van Den Heede in de duivenwereld niet meer voorstellen denk ik ,deze zijn gekend tot ver buiten de landsgrenzen. De samensmelting kwam tot stand in 2008 toen de broers  besloten om de handen in elkaar te slaan en dit alvast met veel succes.

Woorden schieten tekort om over deze kolonie een reportage te schrijven en over de inzet van Jacques en Freddy. Hun teller staat ondertussen al op 15 nationale overwinningen en hun honger in nog steeds niet gestild. Aan de basis van deze kolonie ziet men verschillende namen naar boven komen.

Mincke-Haelterman— de zieken en de Freddy

De Rauw-Sablon— Mattheo zoon van de Limoges (stamkoppel)

Nihoul Roland en Guy—samen kweek—De Mastadont (VDH) x Romy 2 (Nihoul). De Mastadont is een zoon van Sjah( zoon Limoges x goudklompje) x Cooler Couleur van J en J Engels.

Vanaelst Luc—Morgane moeder van 1ste nat as duif fond en 1ste nat grote halve fond. Verder werden ook duiven gehaald bij Luc Van Coppenolle-Jose Van Laere en van gebuur en goeie vriend Dekens Wilson. Sorry mochten we iemand vergeten zijn.

BE16 4065358 main
Pedigree

Het hokbestand bestaat uit 50 koppel kwekers die onderling steeds worden verwisseld. Veder worden er 100 weduwnaars en 70 vliegduivinnen overgehouden. Al deze duiven hebben in december een koppel jonge mogen grootbrengen. Hieruit worden 200 tal jonge geringd uit 2 grote ronden en uit de belangrijkste word er ook nog een 3de en 4de ronde gekweekt. Na dat de jonge speen klaar zijn worden de weduwnaars en vliegduivinnen gescheiden. De weduwnaars komen nog eens samen begin april en mogen ze nog eens een paar dagen broeden. De weduwnaars worden op de klassieke manier gespeeld. Deze worden ingekorfd zonder dat deze een duivin hebben gezien zo blijven ze rustig en kalm bij het inmanden. Voor de vliegduivinnen wordt het iets anders. Deze worden nog eens gekoppeld zodat ze in gemand worden met een groot jong op Bourges nationaal. Daarna worden ze terug gescheiden en op weduwschap gespeeld. Bij vertrek wordt hier wel een duiver getoond. De jonge duiven worden gewoon op nest gespeeld.

BE17 4200091 main
Pedigree

Het voedersysteem begint met licht verteerbare mengeling om zo de duiven stillekes aan op te voeren naar de vluchten toe. Het duiven eten word samen gesteld van verschillende merken door elkaar gemengeld. Bij thuiskomst gaan elektrolyten in het water. Ook wordt soms look of appelazijn gegeven alsook vitaminen.

Medisch gezien worden de duiven ter controle aangeboden rond maart –april bij de lokale dierenarts en dan volgen de verplichte vaccinaties. De oude en jonge  tegen Paramixo en later worden de jonge ook gedaan tegen de pokken met het borsteltje natuurlijk.

Tot slot wil ik Freddy  bedanken voor de open babbel en de leerrijke informatie. Er zijn veel methodes  en systemen. Wat het beste is kan men in woorden niet omschrijven. Ervaren melkers hebben reeds van alles al uit geprobeerd. Het komt erop neer om te leren uit eigen ervaringen en de beste methode zoeken dat bij u zelf past. Dit is voor iedereen anders. Wij moeten ons niet aanpassen aan de duiven maar de duiven moeten zich aanpassen naar de melker. Nogmaals bedankt voor de informatie en er is veel stof tot nadenken bij gekomen voor mij. IK wens jullie een goeie gezondheid en veel leuke uitslagen toe op de nationale vluchten en veel succes met alles wat jullie doen. Hopelijk tot binnen kort.

Gery.

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.