1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 
DSC00676

Hoeselt: gelegen tussen Bilzen en Tongeren , bekend in de duivenmelkerskringen het WPC (World pigeoncentrum)waar je een mooie duif kan bewonderen langs de autostrade, hier heeft Ludo geschiedenis geschreven , want deze Barcelona winnen in deze omstandigheden is werkelijk fenomenaal.

Voor Ludo begon de duivensport in 1973, de buren hadden duiven en de microobe zal wel overgevlogen zijn, er werd toen alleen vitesse gespeeld, het was een (h)eerlijke strijd daar onder elkaar. In ’76 werd er gebouwd en ja 2jaar later stond er al een hok , wel werd er toen overgeschakeld naar de verre drachten. Met dank aan Ludo zijn neef Willy Somers,  kwam  er heel wat top materiaal naar Hoeselt. “Alles moet meezitten om een provinciaal te winnen” vertelt Ludo “iets na 5uur  ben ik opgestaan, had heel slecht geslapen, ik klok nog manueel , dus ik moet paraat staan want je weet nooit…. . , geregeld werd naar internet gekeken als er al duiven waren in Limburg, het was al 14h en  warm ,  ik ging mijn duiven nog wat fris water geven, opeens hoorde ik wat tegen de gesloten spoetnik krabben , ik dacht het zal nog wel een jongske zijn wat terug komt, maar nee het was de 571/14 die naar binnen wou, Ik stond aan de grond genageld … wist het even niet meer…met hulp van mijn vrouw is alles tot een goed eind gekomen…. maar dan is het nog een dik halfuur wachten om zeker te zijn dat de provinciale overwinning binnen is , en die minuten duren ook heel lang, maar alles is tot een goed eind gekomen.”  Voor Ludo was dat de eerste maal dat die provinciaal wonnen dan nog wel de koninginnenvlucht uit Barcelona!!!!

DSC00679

Afstammingen

Dat Willy topmateriaal heeft zitten , weet wel iedereen, zo bezorgde hij Ludo duiven van Peumans Membruggen met Kuypers bloed, Nol Moors , Roger Wijnants uit Maastricht, Rene Beckers Beverlo(lijn Carlens x Brinkman) naderhand zijn er nog duiven van BérkeWillems erbij gekomen en niet te vergetenras van zijn vriend Chretien Vanoppen . Dat deze afstammelingen voor vuurwerk zouden zorgen is te begrijpen.

Spel

De 9 oude duiven worden op klassiek weduwschap gespeeld, de 7 duivinnen op nest. De jaarlingen 10 duivers en 10 duivinnen worden op totaal weduwschap gespeeld. De duivinnen hebben rolletjes op de vloer om het paren tegen te gaan. De duiven trainen  hier iedere dag s’avonds. Alles wordt hier pas in maart gekoppeld zodat de duiven op jongen kunnen vertrekken. De 4 kwekers worden in december gekoppeld, waaronder zijn basis duif de rode 026/007 soort van Peumans via Chretien Vanoppen. Vooraleer de duiven de mand ingaan met de maatschappij worden ze wel degelijk opgelaten,  samen met Willy naar Mettet en Chimay rijden hoort er altijd bij. Na Gien wordt de ploeg opgesplitst. Daar Ludo niet veel plaats heeft , zijn de plaatsen ook duur om te overleven. De jaarduiven krijgen ieder 3 kansen en wie geen 2 prijzen pakt vliegt er gewoon uit.

Jongen

De jongen worden goed opgeleerd en gaan mee tot 300km. Neef Willy bezorgt  Ludo ieder jaar een aantal jongen die hij dan kan uitproberen. Ook hier wordt veel werk gemaakt van het opleren 25-30-40-60km moeten ze gedaan hebben vooralleer ze dan met de maatschappij meegaan naar Mettet 80km.

Voeder:

Ludo houdt zich bij Paloma voeder in het seizoen worden Sport,  kweek en dieet gegeven, alles hangt af van welke vlucht . Maar zegt Ludo hier krijgen ze altijd goed eten. S’morgens en s’avonds worden er nog wat pindas bijgegeven.

Medisch

Alle verplichte entingen worden gedaan bij Vincent Schroeders, na de vlucht van Gien  worden altijd de duiven bij  Vincent gecontroleerd, meestal volgt dan een kuur tegen tricho en de kop, dan zijn de duiven weer in orde om het fondprogamma aftewerken.

Uitslagen

Dit seizoen werd lokaal 4x de eerste prijs gespeeld

Dit op Bacelona-Angouleme-Macon met de oude en Montelimar met de jaarduiven.

Uit Marseille werd de 2de prijs lokaal gespeeld.

Het was een gezellige middag met een toffe man die nog altijd genoot van zijn overwinning, wat hem van harte gegund is . Nu hopen dat zijn volgende droom weer mag uitkomen provinciaal Marseille winnen. Tot volgend jaar!!!

Frans

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.