1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 
DSC 0048

Ophoven: is een dorp in de Belgische provincie Limburg, en een deelgemeente van de gemeente Kinrooi, gelegen ten noorden van Maaseik. , Dus ook kort aan de Nederlandse grens. Hier speelt Guido al jaren de pannen van het dak, iederesnelheids vlucht is hij de te kloppen man in de maaskant.

Alles begon al  begin de jaren 60 , onder de vleugels van zijn peter Janssen Guiliaume , werd Guido duivenmelker , zijn peter was toen in die tijd al de schrik van de buurt. In ’78 stapt Guido in het huwelijksbootje en meteen werd er ook met duiven gespeeld, jaar in jaar uit weet zich Guido in de provinciale en nationale kampioenschappen te plaatsen. In 2018 waren dat verschillende topnoteringen zowel nationaal als provinciaal. In onze provincie was dat goud bij zowel de oude duiven als de jaarse duiven.

Hokbestand

12 kweekkoppels moeten zorgen voor de vooruitgang , 27 weduwnaars zitten verdeeld over 3 hokken van 1, 5 mtr en met 60 jonge duiven kan je Guido zeker niet bestempelen als man met de grote korf. De snelle is de stamvader. Ieder jaar rond Sinterklaas worden de duiven gekoppeld , van de beste weduwnaars (en dat zijn er veel daar)wordt ook gekweekt, eens de jongen 14 dagen oud zijn en de duivinnen aanstalten maken om opnieuw te leggen wordt alles naar het jongeren hok gedaan, de duivinnen zorgen dan verder voor de jongen, zo kunnen de weduwnaars hun energie al opsparen voor in de zomer. Want Guido speelt van de eerste zondag tot de laatste. 1maand voor de eerste prijsvlucht wordt weer alles opnieuw bijeengezet om 5 dagen te broeden , van dan af zitten ze op weduwschap. Voor het vertrek worden de duivinnen getoond, bij thuiskomst blijven ze 1tot 2uur bij elkaar alles hangt af van de zwaarte van de vlucht. Door gebrek aan plaats wordt er niet met de duivinnen gespeeld. Voor het seizoen wordt wel enkele keren de weduwnaars gelost tot een 35 tal km om het ritme erin te krijgen.

DSC 0041

Jonge duiven

2hokjes van 1, 5 mtr heeft Guido om zijn jonge duiven te plaatsen , de eerste ronde een 30 tal worden niet verduisterd,  ze blijven gewoon bijeen, eens ze goed gepaard zijn worden ze met de 2de ronde gespeeld . Ook de jonge duiven maken super uitslagen , maar voor Guido telt voornamelijk het spel met de jaarse en oude duiven . De jonge duiven worden een 6tal keer zelf met de wagen weggebracht daarna gaan ze  met de maatschappij mee.

Voeder + medisch

Peter Boskamp zorgt dat de duiven in orde gebracht worden, voor de kweek en vliegseizoen wordt altijd naar Peter gereden. Meestal hebben ze niks, maar als er tricho ontdek wordt , wordt dit behandeld door ¼ flagyl, voor de luchtwegen wordt poeder 26 gegeven. In het seizoen kan het zijn dat de duiven niet meer zo goed trainen dan wordt weer die poeder gegeven. Wat het voeder betreft wordt in het begin van de week Gerry plus gegeven de laatste 2dagen is dat sport subliem van versele. 1x per week wordt dan ook nog wat vitaminen gegeven.

DSC 0040

Kampioenschappen 2018

3de nationale asduifjaarse snelheid met de kleine

8ste nationale asduif oude snelheid

16de nationale asduif oude snelheid

4de nationale snelheid oude +jaarse 1+2

1ste provinciale asduif snelheid jaarse met de kleine

3de provinciale asduif snelheid oude

1ste provinciale oude 1+2 snelheid 1+2

1ste provinciale snelheid jaarse 1+2

1ste kampioen gewest oost oude

1ste kampioen gewest oost jaarse

1+2 asduif snelheid oude gewest oost

1+3deasduif snelheid jaarse gewest oost

Uitslagen om fier op te zijn , we wensen Guido nog veel succes de komende jaren

Frans

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.