1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 
DSC00738

Lauw:  Een deelgemeente van Tongeren,  volgens duivenkenners één van de slechtste liggingen van Limburg daar ze op een boogscheut van de provincie Luik liggen.

30 Jaar geleden is Paul duivenmelker geworden op aanraden van zijn gebuur, 2-3 jaar vitesse en halve fond gespeeld, toen wist Paul al dat het echt niet te doen was,  spelen tegen de rest van Limburg , wachten op west noord westen wind in de zomer je zal voor minder stoppen , zo is Paul dan overgestapt naar de fondvluchten , en jawel hier staat hij zijn mannetje. Voor Paul was dit zijn 2de provinciale palm, in 2015 was hij al de winnaar op Biarritz!!!. Deze overwinning uit Agen deed Paul echt plezier want zijn prachtige duivin,  vloog de loodzware vlucht(zeer warm) uit Agen 2uur vooruit in de zone, van een krachtduif gesproken.

Rassen: Paul haalde duiven bij zijn beste vrienden en goed spelende melkers Tony  Huybrechts(Broekom)Claesen Herwig (Lauw), Marcel en Erik Gielkens (Rijkhoven), Cyriel Jorissen (Tongeren)en Bérke Willems (Eisden).

5052514/18

Deze wonder mooie geschelpte duivin won niet alleen bij de jaarduiven , maar ze was ook de snelste van 1118 limburgse duiven . De duif is een rechtstreekse Marcel en Erik Gielkensduif, met in haar bloed de lijnen van Remy Speltdoorn, langs moederskant zien we Harry Fidlers met afstamming van Cor de Heijde. De 514 vloog totaal weduwschap,  dan moet de duivin echt verliefd zijn op haar duiveren dan kan je stunten verteld Paul .

Spel

De vliegduiven trekken 1 jonge op en broeden nog eens 8 dagen . Voor het seizoen worden ze enkele keren zelf met de wagen weggebracht tot een 40km. Daarna volgen ze het programma van de bond. De duivers vliegen s’morgens en de duivinnen s’avonds. De jonge duiven worden hier wel degelijk opgeleerd verteld Paul want ze vliegen altijd de nationaals.

Voeder

Hier wordt de light mengelingen van Beyers gegeven en de sport mengeling van Spinne. Buiten wat tricho en de verplichte entingen wordt er weinig aan de duiven gegeven.

Paul is ondervoorzitter bij de vrede Tongeren, tevens zorgt hij ervoor dat alle korven piekfijn in orde zijn, en dat er dat veel zijn is geweten want de vrede korft jaarlijks 50. 000duiven in. Zo goed als iedere dag is er inkorven , Paul is altijd paraat!!!!

We wensen hem nog veel geluk met zijn duifjes en hopelijk tot volgend jaar

Frans

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.