1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

De Reiger Bannertje MSN DUIVENSPORT 2  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

Reportages

P1000379 2

Eén van de hot topics die geregeld opduiken op diverse fora is de tweespalt in de duivenliefhebberswereld tussen de kleine klassieke melker en de professionele hokken.

 DSC0126

Sierens Norbert(68), landbouwer van beroep, wonende op het einde van een doodlopend straatje Slijpe 35 te Zwevegem. Het is er telkens thuiskomen, gezellig in de grote veranda omgeven door een 100-tal enorme trofeeën en uitkijkend op de vele gemetste duivenhokken met eternitbedekking.

Engelen Roger 11

In het rijtje  met Nationale winnaars, asduiven en Olympiadeduiven van de laatste jaren vinden we meermaals Roger Engelen uit Dessel terug, hij mag dan ook bestempeld worden als één van de beste all-round spelers uit zijn streek!

DSC 0048

Ophoven: is een dorp in de Belgische provincie Limburg, en een deelgemeente van de gemeente Kinrooi, gelegen ten noorden van Maaseik. , Dus ook kort aan de Nederlandse grens. Hier speelt Guido al jaren de pannen van het dak, iederesnelheids vlucht is hij de te kloppen man in de maaskant.

 DSC0009

Aspelare, Daalstraat 35, op 10 km van de Muur van Geraardsbergen werd een liefdesromance tussen Sonia Van der Maelen en Danny Van den Bossche, die vroeger meespeelde bij zijn ouders onder de naam Hoebeke-Van den Bossche (nu Van den Bossche –Lauwereys), een eerste stap naar het onbekende voor Sonia.

Ronsijn Jo 2017

Bij de start van 2018 kon niemand verwachten wat veel liefhebbers te wachten stond. De duiven kwamen na een goeie trainingsperiode gezond en wel aan de start. Na een paar trainingsvluchten kwam de start van het seizoen in zicht. MAAR na een paar weken spelen kwam plotseling het slechte nieuws.

Claes Raf 11 2

In de “Klapvekens” in Herentals is het Raf Claes die de scepter zwaait, tenminste wat duiven betreft.

IMG 5698

Koersel: een deelgemeente van Beringen, hier heeft Roger en zijn zoon Jimmy weeral een mooi duiven jaar achter de rug , enkele vermeldingen in het Limburgs kampioenschap maar vooral in ons eigen Msn Duivensport kampioenschap steeds in de voorste gelederen, een koppel waar elke maand rekening moet mee gehouden worden.

IMG 7260 2

Deze topkolonie is gebaseerd op Willy Van Houtte duiven aangevuld met duiven van de Deerlijkse vedette Pierre Ameye.

prov chat 2014

Chris, duivenliefhebber in hart en nieren speelde samen met vader Henri de halve fond vluchten in Wielsbeke, na verhuis naar de textielgemeente Vichte speelt Chris vanaf 2002 voor eigen rekening. Er werd een stam uitgebouwd met het oud ras uit Wielsbeke bestaande uit: Kint Gabriel Ooigem en Van Wijnsberghe Camiel Waregem.

IMG 0604

Deze tandem is nu al een paar jaar actief en de tegenstanders zullen het geweten hebben. Het is niet gemakkelijk als werkende mens de duivensport te beoefenen zonder hulp.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Msn Duivensport.