1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

Reportages

Herbots 2017

Halle Booienhoven: een deelgemeente van Zoutleeuw, (Vlaams Brabant)maar ook op enkele km van Limburg en Luik. Hier heeft de fam Herbots zich ontpopt door de jaren heen , als de grote duivenmelkers .

IMG 6448 kop

Voor zijn 2e jaar als duivenliefhebber heeft het hok Vermeersch reeds zijn 1e provinciale overwinning binnen. De Gulden sporen vlucht uit Orléans kende met 179 deelnemers en 2888 jongen een mooi succes.

Heylen Gert

In het schilderachtige Gestel, deelgemeente van Berlaar en destijds één van de kleinste gemeenten van de provincie Antwerpen ben ik bij snelheidsspecialist Gert Heylen geweest.

Gert en Frans

Grote Spouwen: deelgemeente van stad Bilzen , op enkele km van het gekende kasteel Alde Biesen. Hier blijft Gert mooie resultaten neerzetten met zijn duiven, met hulp van zijn vader Frans , zijn zij elke week de te kloppen mannen op vluchten tot 600km.  

Vermeiren Staf

Staf Vermeiren, duivenmelker sinds 1984 na het vroegtijdig overlijden van zijn vader, is de laatste jaren zeker één van de uitblinkers op de halve fond in het Grensverbond, dat zich uitstrekt van Willebroek tot Stabroek en Wuustwezel. Ook in het samenspel op  Noyon (NAN)durft Staf stevig uit te halen!

Truyaert Andre

De gepensioneerde spoorwegbediende speelt reeds meer dan 50 jaar op hoog niveau met de duiven. Ten huize Truyaert wordt de duivensport beleefd uit pure hobby. André en vrouwtje Rita doen dit gezamenlijk.

Smolders Harry top

In de Heinebachlei-genaamd naar een vroegere verbroedering van Pulle met het Duitse Heinebach, ben ik langs geweest bij Harry Smolders, een duivenliefhebber ”pur sang” waar eenvoud en efficiëntie  troef is. Deze man is reeds jaren een gevestigde waarde in het snelheids- en hafospel in Pulle en omstreken (Tienverbond en Union Antwerpen).

Leutenez Marnix

De gepensioneerde hoofdinspecteur van de politiezone Oudenaarde kan reeds enkele jaren genieten van zijn hobby’s, een passie voor het opzoeken van Romeinse en Keltische oudheden, marathon lopen en duivensport.

Bruneel John

Bij de Bruneels zit de duivensport in de genen, grootvader, vader en nu John die reeds na een drukke carrière als dakwerker ten volle van zijn geliefde sport kan genieten.

Brugmans Sabrina

Halen : Gelegen aan de westkant van de provincie Limburg, voor duivenmelkers de ideale plaats op de nationale en provinciale vluchten, maar iedereen woont waar hij woont zegt Stephan de man van Sabrina. En wie daar niet mee akkoord gaat moet zich maar hier komen vestigen, want hier zijn ook melkers die niet goed pakken dus alles hangt af van de goede duiven en de goede verzorging. 

Team De Jaeger 6 top

Het team De Jaeger wint 2 jaar na elkaar de prestigieuze titel alsook meerdere topklasseringen in grote kampioenschappen, toppers in nationale vluchten, asduiven en tientallen overwinningen (klik hier voor het jaaroverzicht 2016).

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2017 Msn Duivensport.