1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

Reportages

Brugmans Sabrina

Halen : Gelegen aan de westkant van de provincie Limburg, voor duivenmelkers de ideale plaats op de nationale en provinciale vluchten, maar iedereen woont waar hij woont zegt Stephan de man van Sabrina. En wie daar niet mee akkoord gaat moet zich maar hier komen vestigen, want hier zijn ook melkers die niet goed pakken dus alles hangt af van de goede duiven en de goede verzorging. 

Team De Jaeger 6 top

Het team De Jaeger wint 2 jaar na elkaar de prestigieuze titel alsook meerdere topklasseringen in grote kampioenschappen, toppers in nationale vluchten, asduiven en tientallen overwinningen (klik hier voor het jaaroverzicht 2016).

Eyletten Michel en Gunther 6 top

Even een stapje  over de provinciegrens gezet, naar het Vlaams-Brabantse Diest bij Michel en Gunther Eyletten. Michel, reeds duivenmelker van in de jaren ’60,  staat in de streek bekend als één van de “fijnste” melkers.

Ameel Van Lake 2017

1e algemeen nationaal kampioen KBDB 2016

1e zone Bourges 1340 oude

1e + 2e zone Monlucon 493 jaarse

20 maal top 100 nationaal

Surinx Hilaire

Nieuwerkerken: Gelegen in het zuidwesten van Limburg, een van de kleinste gemeenten die Limburg rijk is ,   Nieuwerkerken heeft twee historische steden als buur:Hasselt in het noordoosten en Sint Truiden in het zuiden.

Van De Walle gebr

1e provinciaal kampioen KBDB Fond oude en jaarlingen 2016 alsook 19 top honderd plaatsen op de nationale en internationale vluchten 2016!

Bevers Herman 5top

Begin jaren ’70 waagde Herman Bevers het erop zijn eerste stappen  te zetten in de duivensport. Niet evident om te combineren met zijn drukke dagelijkse bezigheden in de cateringbusiness maar daar is ondertussen verandering in gekomen sinds hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt en de resultaten zijn zeker navenant!

Lionel met vrouw

Onze gastheer een 88 jarige, gedreven door de duivensport, bloeit open als er gesproken wordt over de duiven. Reeds van in zijn jeugdjaren speelde Lionel samen met vader Jozef.

Bosman Leekens 2017

Beverlo: Een deelgemeente van Beringen ,een dorp dat nu echt op de kaart gezet wordt door de tandem Mark Bosmans en Dirk Leekens ,wie had dat ooit kunnen denken of dromen ?

Gevaert Lannoo 2017

Met een beperkte vliegploeg werden weer grote prestaties neergezet bij het duo Paul Gevaert en Carlos Lannoo. Het was moeilijk hun vroegere prestaties te overtreffen maar in 2016 werden alle verwachtingen ingelost. Voor de jonge duiven was het een rampjaar door verliezen maar ook door roofvogels die enkele jonge duiven tot hun buit maakten, er bleven er slechts 14 over.

Verhestraeten Sylvain 1 top

Begin jaren ’90 zette Sylvain Verhestraeten zijn eerste stappen in duivenland, naar eigen zeggen: ”in die tijd zoals zovelen, méér voor het amusement op café dan voor de duiven”. Aanvankelijk werd enkel op de snelheid gespeeld en na verloop van tijd, meer bepaald nadat Sylvain in 2003 gebouwd had, begon hij wat meer tijd te spenderen aan de duiven.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2017 Msn Duivensport.