1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 

Belgavet  Verselebannernew  Mega2016  
 ROPA2016nrw  Verselekijkernew    
 

Reportages

Smolders Harry top

In de Heinebachlei-genaamd naar een vroegere verbroedering van Pulle met het Duitse Heinebach, ben ik langs geweest bij Harry Smolders, een duivenliefhebber ”pur sang” waar eenvoud en efficiëntie  troef is. Deze man is reeds jaren een gevestigde waarde in het snelheids- en hafospel in Pulle en omstreken (Tienverbond en Union Antwerpen).

Leutenez Marnix

De gepensioneerde hoofdinspecteur van de politiezone Oudenaarde kan reeds enkele jaren genieten van zijn hobby’s, een passie voor het opzoeken van Romeinse en Keltische oudheden, marathon lopen en duivensport.

Bruneel John

Bij de Bruneels zit de duivensport in de genen, grootvader, vader en nu John die reeds na een drukke carrière als dakwerker ten volle van zijn geliefde sport kan genieten.

Brugmans Sabrina

Halen : Gelegen aan de westkant van de provincie Limburg, voor duivenmelkers de ideale plaats op de nationale en provinciale vluchten, maar iedereen woont waar hij woont zegt Stephan de man van Sabrina. En wie daar niet mee akkoord gaat moet zich maar hier komen vestigen, want hier zijn ook melkers die niet goed pakken dus alles hangt af van de goede duiven en de goede verzorging. 

Team De Jaeger 6 top

Het team De Jaeger wint 2 jaar na elkaar de prestigieuze titel alsook meerdere topklasseringen in grote kampioenschappen, toppers in nationale vluchten, asduiven en tientallen overwinningen (klik hier voor het jaaroverzicht 2016).

Eyletten Michel en Gunther 6 top

Even een stapje  over de provinciegrens gezet, naar het Vlaams-Brabantse Diest bij Michel en Gunther Eyletten. Michel, reeds duivenmelker van in de jaren ’60,  staat in de streek bekend als één van de “fijnste” melkers.

Ameel Van Lake 2017

1e algemeen nationaal kampioen KBDB 2016

1e zone Bourges 1340 oude

1e + 2e zone Monlucon 493 jaarse

20 maal top 100 nationaal

Surinx Hilaire

Nieuwerkerken: Gelegen in het zuidwesten van Limburg, een van de kleinste gemeenten die Limburg rijk is ,   Nieuwerkerken heeft twee historische steden als buur:Hasselt in het noordoosten en Sint Truiden in het zuiden.

Van De Walle gebr

1e provinciaal kampioen KBDB Fond oude en jaarlingen 2016 alsook 19 top honderd plaatsen op de nationale en internationale vluchten 2016!

Bevers Herman 5top

Begin jaren ’70 waagde Herman Bevers het erop zijn eerste stappen  te zetten in de duivensport. Niet evident om te combineren met zijn drukke dagelijkse bezigheden in de cateringbusiness maar daar is ondertussen verandering in gekomen sinds hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt en de resultaten zijn zeker navenant!

Lionel met vrouw

Onze gastheer een 88 jarige, gedreven door de duivensport, bloeit open als er gesproken wordt over de duiven. Reeds van in zijn jeugdjaren speelde Lionel samen met vader Jozef.

Spotlight

Sponsors

Nuttige Links

Liefhebbers

 

 

 

 

 

Copyright © 2017 Msn Duivensport.